Kapcsolat

1071 Budapest,
Városligeti fasor 17-21.

Porta: +36-1/321-1200
Titkárság: +36-1/322-4406
Fax: +36-1/342-2985
E-mail: [|]

Bővebben...

Heti istentisztelet

Partnereink

Tájékoztató az érettségi lebonyoltásáról

| Módosítva: 2020. április. 28., kedd - 16:20:02

Kedves Érettségiző Diákunk!

 

Közeleg az érettségi napja. Biztosak vagyunk abban, hogy ebben a nehéz helyzetben mindenki nagyon izgul, ezért szeretnénk titeket néhány dologról előzetesen tájékoztatni.

A mai napon mindenkinek elküldjük a google classroomhoz megadott e-mail címére az érettségi vizsgára szóló „behívót” (Értesítés az érettségi vizsgáról című személyre szóló dokumentumot), kérjük, hogy figyelmesen olvassátok el.

Az írásbeli vizsgák napján legkésőbb 30 perccel a vizsga megkezdése előtt várunk mindenkit abba a terembe, ahol az érettségit írja. Ez az információ a vizsga helyszíne rubrikából derül ki. A vizsga megkezdése előtt 50 perccel már mindenkit beengedünk a terembe, ezzel szeretnénk elkerülni a folyosói csoportosulásokat.

A termek megközelítése az alábbi útvonalon lehetséges:

földszinti termek: főbejárat – földszinti terem megközelítése a bejárattól jobbra (103 és 104) és balra (102);

1. emeleti termek: templom melletti kapu – iskolaudvar – főlépcső – 1. emelet megfelelő terme

2. emeleti termek: gépkocsibejáró – parkoló – hátsó lépcsőház (informatika termekhez vezető lépcsőnél található oldalajtó) – 2. emelet megfelelő terme.

A padra kitettük a névkártyákat és az e-mail csatolmányaként elküldött „behívót” kinyomtatva, így azt külön nem kell magatokkal hozni! A táskákat, kabátokat és mobiltelefonokat idén nem a tanári asztalra kell kitenni, hanem egy külön erre a célra mindenkinek személy szerint kijelölt padra. Ebben a felügyelő tanárok segítenek majd.

Kitakarított, fertőtlenített termekbe várunk titeket, és az ülésrendet is úgy alakítottuk ki, hogy megfelelő távolságra legyetek egymástól. A termek rendszeres szellőztetéséről a felügyelő tanárok gondoskodnak majd.

Aki nem rendelkezik védőfelszereléssel (maszk és gumikesztyű), a bejáratnál fog kapni. Ezek használata önmagatok és társaitok egészségének védelme érdekében a vizsga idején ajánlott, de nem kötelező. A folyosókra és a mellékhelyiségekbe alkoholos kézfertőtlenítőt helyeztünk el, kérjük, hogy az alapos kézmosásról még ebben a helyzetben se feledkezzetek el.

Biztonsági okokból kérjük, hogy se a vizsga előtt, se a vizsga után ne csoportosuljatok az épületben, hanem a lehető legrövidebb időn belül hagyjátok el az iskolát.

Az épületet fűtjük, de ennek ellenére hideg van, ezért javasoljuk, hogy alkalomhoz illő, de réteges öltözékben gyertek a vizsgára.

Kérjük, hogy hétfőn az érettségi vizsga után pakoljátok ki a szekrényeteket, és kedden a kulcsokat névvel ellátott lezárt borítékban hozzátok be az iskolába. (Aki ezen a napon emelt szintű vizsgát ír, az a következő középszintű írásbelire hozza magával a szekrénykulcsot). Ezt a termekben elhelyezett dobozokba tehetitek majd.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a járványügyi helyzet miatt minden – a vizsgaszabályzat által engedélyezett – segédeszközről a vizsgázónak kell gondoskodnia. Ezek a következők lehetnek:

  • helyesírási szótár a magyar érettségin (lehetőség szerint hozzatok magatokkal, szükség esetén termenként néhány példányt idén is biztosítunk;
  • négyjegyű függvénytábla (akár többféle is), szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép, körző, vonalzó, szögmérő a matematika érettségin;
  • középiskolai történelematlasz és helyesírási szótár a történelem érettségin;
  • nyomtatott szótár a nyelvi érettségin;
  • négyjegyű függvénytábla (akár többféle is) és szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép a fizika érettségin;
  • középiskolai földrajzatlasz és szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép, körző, vonalzó a földrajz érettségin

A helyesírási szótár kivételével idén nem lesz lehetőség arra, hogy iskolai példányt adjunk, mindenki csak azt a segédeszközt használhatja, amit otthonról hoz. Fontos, hogy ezekbe a segédeszközökbe semmilyen egyéb információ ne legyen beleírva, ezt a felügyelő tanár ellenőrizni fogja.

Akinek engedélyezett a laptop használata, annak szintén hoznia kell magával ezt a segédeszközt!

A vizsgán a megfelelő higiéniai előírások betartásával enni és inni lehet.

A szerdai nap folyamán igazgató úr videóüzenetben is tájékoztat titeket.

A hátralévő időre eredményes felkészülést, a jövő hétre sikeres érettségi vizsgát kívánunk. Tanáraitok azon dolgoznak, hogy a vizsga lebonyolítása zökkenőmentes legyen, ezért nagy reménységgel tekintünk a következő hét elé.

 

Üdvözlettel:

a gimnázium vezetősége

 

 

 

Hasznos linkek

Események