Kapcsolat

1071 Budapest,
Városligeti fasor 17-21.

Adószám: 19011383-2-42


Porta: +36-1/321-1200
Titkárság: +36-1/322-4406
E-mail: [|]

BÅ‘vebben...

Partnereink

Tájékoztató az érettségi lebonyoltásáról

| Módosítva: 2020. április. 28., kedd - 16:20:02

Kedves ÉrettségizÅ‘ Diákunk!

 

Közeleg az érettségi napja. Biztosak vagyunk abban, hogy ebben a nehéz helyzetben mindenki nagyon izgul, ezért szeretnénk titeket néhány dologról elÅ‘zetesen tájékoztatni.

A mai napon mindenkinek elküldjük a google classroomhoz megadott e-mail címére az érettségi vizsgára szóló „behívót” (Értesítés az érettségi vizsgáról című személyre szóló dokumentumot), kérjük, hogy figyelmesen olvassátok el.

Az írásbeli vizsgák napján legkésÅ‘bb 30 perccel a vizsga megkezdése elÅ‘tt várunk mindenkit abba a terembe, ahol az érettségit írja. Ez az információ a vizsga helyszíne rubrikából derül ki. A vizsga megkezdése elÅ‘tt 50 perccel már mindenkit beengedünk a terembe, ezzel szeretnénk elkerülni a folyosói csoportosulásokat.

A termek megközelítése az alábbi útvonalon lehetséges:

földszinti termek: fÅ‘bejárat – földszinti terem megközelítése a bejárattól jobbra (103 és 104) és balra (102);

1. emeleti termek: templom melletti kapu – iskolaudvar – fÅ‘lépcsÅ‘ – 1. emelet megfelelÅ‘ terme

2. emeleti termek: gépkocsibejáró – parkoló – hátsó lépcsÅ‘ház (informatika termekhez vezetÅ‘ lépcsÅ‘nél található oldalajtó) – 2. emelet megfelelÅ‘ terme.

A padra kitettük a névkártyákat és az e-mail csatolmányaként elküldött „behívót” kinyomtatva, így azt külön nem kell magatokkal hozni! A táskákat, kabátokat és mobiltelefonokat idén nem a tanári asztalra kell kitenni, hanem egy külön erre a célra mindenkinek személy szerint kijelölt padra. Ebben a felügyelÅ‘ tanárok segítenek majd.

Kitakarított, fertÅ‘tlenített termekbe várunk titeket, és az ülésrendet is úgy alakítottuk ki, hogy megfelelÅ‘ távolságra legyetek egymástól. A termek rendszeres szellÅ‘ztetésérÅ‘l a felügyelÅ‘ tanárok gondoskodnak majd.

Aki nem rendelkezik védÅ‘felszereléssel (maszk és gumikesztyű), a bejáratnál fog kapni. Ezek használata önmagatok és társaitok egészségének védelme érdekében a vizsga idején ajánlott, de nem kötelezÅ‘. A folyosókra és a mellékhelyiségekbe alkoholos kézfertÅ‘tlenítÅ‘t helyeztünk el, kérjük, hogy az alapos kézmosásról még ebben a helyzetben se feledkezzetek el.

Biztonsági okokból kérjük, hogy se a vizsga elÅ‘tt, se a vizsga után ne csoportosuljatok az épületben, hanem a lehetÅ‘ legrövidebb idÅ‘n belül hagyjátok el az iskolát.

Az épületet fűtjük, de ennek ellenére hideg van, ezért javasoljuk, hogy alkalomhoz illÅ‘, de réteges öltözékben gyertek a vizsgára.

Kérjük, hogy hétfÅ‘n az érettségi vizsga után pakoljátok ki a szekrényeteket, és kedden a kulcsokat névvel ellátott lezárt borítékban hozzátok be az iskolába. (Aki ezen a napon emelt szintű vizsgát ír, az a következÅ‘ középszintű írásbelire hozza magával a szekrénykulcsot). Ezt a termekben elhelyezett dobozokba tehetitek majd.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a járványügyi helyzet miatt minden – a vizsgaszabályzat által engedélyezett – segédeszközrÅ‘l a vizsgázónak kell gondoskodnia. Ezek a következÅ‘k lehetnek:

  • helyesírási szótár a magyar érettségin (lehetÅ‘ség szerint hozzatok magatokkal, szükség esetén termenként néhány példányt idén is biztosítunk;
  • négyjegyű függvénytábla (akár többféle is), szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép, körzÅ‘, vonalzó, szögmérÅ‘ a matematika érettségin;
  • középiskolai történelematlasz és helyesírási szótár a történelem érettségin;
  • nyomtatott szótár a nyelvi érettségin;
  • négyjegyű függvénytábla (akár többféle is) és szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép a fizika érettségin;
  • középiskolai földrajzatlasz és szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép, körzÅ‘, vonalzó a földrajz érettségin

A helyesírási szótár kivételével idén nem lesz lehetÅ‘ség arra, hogy iskolai példányt adjunk, mindenki csak azt a segédeszközt használhatja, amit otthonról hoz. Fontos, hogy ezekbe a segédeszközökbe semmilyen egyéb információ ne legyen beleírva, ezt a felügyelÅ‘ tanár ellenÅ‘rizni fogja.

Akinek engedélyezett a laptop használata, annak szintén hoznia kell magával ezt a segédeszközt!

A vizsgán a megfelelÅ‘ higiéniai elÅ‘írások betartásával enni és inni lehet.

A szerdai nap folyamán igazgató úr videóüzenetben is tájékoztat titeket.

A hátralévÅ‘ idÅ‘re eredményes felkészülést, a jövÅ‘ hétre sikeres érettségi vizsgát kívánunk. Tanáraitok azon dolgoznak, hogy a vizsga lebonyolítása zökkenÅ‘mentes legyen, ezért nagy reménységgel tekintünk a következÅ‘ hét elé.

 

Üdvözlettel:

a gimnázium vezetÅ‘sége

 

 

 

Események

Hasznos linkek