Kapcsolat

1071 Budapest,
Városligeti fasor 17-21.

Porta: +36-1/321-1200
Titkár: +36-1/322-4406
Fax: +36-1/342-2985
E-mail: [|]

Bővebben...

VIII. Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny

| Módosítva: 2019. január. 03., csütörtök - 10:18:34
A Szegedi Tudományegyetem TTIK Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéke immár VIII. alkalommal hirdeti meg a Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzversenyt a magyarországi és határon túli, 9-12. osztályos középiskolai tanulók részére. 

A tanulmányi verseny az általános és középiskolai természetföldrajzi tananyagra épít, ezen túlmenően a 2018/2019-es tanévben a verseny kiemelt témája:
Jakucs László a trópusi karsztok világában

MEGHOSSZABBÍTOTT JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2018. JANUÁR 21.

A verseny három fordulóból áll:
1. forduló:
A verseny első, helyi fordulójára 2019. január 31-én (csütörtökön) 14:00-16:00-ig kerül sor. A forduló írásban történik, feladatait minden csapat a saját iskolájában tanári felügyelet mellett oldja meg. A feladatlapokat e-mailban küldjük el, a jelentkezéskor megadott iskolai e-mail címre a verseny előtt néhány órával. A középdöntőbe a versenyre jelentkezett összes csapatból a legjobb 30 csapat (a végleges csapatszám pontszámoktól függően változhat) kerül be.

2-3. forduló:

A középdöntő és döntő fordulói 2019. április 12-13-án  Szegeden a Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéken kerülnek megrendezésre, ahol a versenyző csapatok írásban, szóban, valamint gyakorlati feladatok során mérik össze tudásukat. A középdöntőbe jutott csapatok és felkészítő tanáraik szállásköltségét és a vacsora költségét a szervezők biztosítják.

A döntőbe kerülő csapatok és felkészítő tanáraik értékes nyereményekkel gazdagodhatnak! Az első három helyezett csapat és kísérőtanáraik nagy értékű, négy napos szakmai tanulmányúton vehet részt teljes ellátással, emellett az első helyezést elért csapat Jakucs László emlékplakett kap. Az 1-8. helyezettek könyveket, könyvutalványokat, emléktárgyakat kapnak díjazásul. A legjobb határainkon túli középiskola csapata különdíjban részesül!

Jelentkezni ITT, online kitölthető lapon lehet! 

További fontos információk, részletes versenyfelhívás, versenyszabályzat, ajánlott szakirodalmak elérhetősége és beszámoló az idei év jutalomkirándulásáról ITT érhető el.  

Ezúton is szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy az idei évben megrendezett versenyen különösen nagy hangsúlyt fektetünk a kötelező szakirodalom ismeretére. Az elődöntőhöz szükséges szakirodalmi részletet szkennelve mellékeltük Önöknek. 

A verseny szervezői csapat nevében kívánunk kellemes ünnepeket, sikerekben és Jakucs-győzelmekben gazdag új évet kívánunk.

Tisztelettel:
Izing Máté Antal

Események