Kapcsolat

1071 Budapest,
Városligeti fasor 17-21.

Porta: +36-1/321-1200
Titkárság: +36-1/322-4406
Fax: +36-1/342-2985
E-mail: [|]

Bővebben...

Partnereink

kisokos hazánkba bevándorló diákok számára

| Módosítva: 2018. január. 18., csütörtök - 12:11:29

A két éves együttműködésünk egyik eredménye a hazánkba bevándorló diákok számára írt kisokos, ami segítséget próbál nyújtani számukra  beilleszkedésben.

Bordeaux, Franciaország 2018. május 28.- június 2.

| Módosítva: 2018. január. 18., csütörtök - 12:11:29

6. konferencia- Bordeaux, Franciaország 2018. május 28.- június 2.

Közös munkánk végső állomása Franciaországban került megrendezésre, ahol három kilencedikes és három tizenegyedikes diák képviselte iskolánkat. Bár a hajnali repülőút kimerítő volt, a város történelmi helyszíneinek megtekintése kárpótolt minket a korai kellemetlenségekért. A francia tanárok és cserediákjaik lelkesen fogadtak minket. Napközben általában valamilyen turisztikai látványosságot néztünk meg a diákokkal, az este pedig a francia cserediákok szervezésében történt. Diákjaink élvezték a francia nyelvhasználat lehetőségét, és a kulturális különbségek, érdekességek megtapasztalását. Jártunk a tengerparton, megmásztunk egy homokdűnét, borkóstolón vettünk részt, és ha unatkoztunk volna, csak sétáltunk egyet Bordeaux-ban a folyóparton, vagy megkóstoltunk egy eredeti recept alapján készült macaron-t. A búcsúesten minden ország beszámolt arról, hogy az elmúlt két éves project milyen hatással volt rájuk, milyen önkéntes programokban vettek részt bevándorlókkal, és milyen tapasztalatokkal gazdagodtak a programok során.

Mind a diákok, mind a tanárok számára megható pillanat volt búcsút inteni egymásnak. A konferencia méltó zárásul szolgált a migrációval foglalkozó konferenciasorozat számára, és mi tanárok reméljük, hogy a jövőben egy hasonló program keretén belül újra együtt dolgozhatnak majd.

Erasmus összefoglaló

| Módosítva: 2018. január. 18., csütörtök - 12:11:29

Az Erasmus+ összefoglaló itt olvasható.

erasmus

| Módosítva: 2018. január. 18., csütörtök - 12:11:29

 

2016 szeptemberétől iskolánk öt másik nemzetközi iskolával együtt elnyerte az Erasmus+ pályázatát, melynek keretén belül 6 konferencián, hat különböző országban egy ma, jelentős, és erősen vitatott kérdéskörre kerül a hangsúly, a bevándorlók és a menekültek helyzetéről Európában. A résztvevő partneriskolák Portugáliából, Olaszországból, Litvániából, Franciaországból, Németországból és Svédországból vannak.  A konferenciák tervezésekor figyelembe vettük, hogy minél szélesebb látókört nyújtsanak a konferenciák témái a diákok számára, hogy nagyobb rálátásuk legyen a migrációt kiváltó okokra, a migrációból adódó nehézségekre, azok lehetséges megoldásaira, valamint a múltban történt hasonló jelentőségű vándorlások áttekintésére. Az egyes konferenciákon a nyelvi tagozatos osztályokból kerültek ki az utazó diákok iskolánkból. Minden konferenciának más a témája, és minden eseményre a tanulóknak valamilyen prezentációval kell készülniük. A közel egy hetes együttlét során a tanulóknak lehetőségük nyílik egymás prezentációi révén megismerni az egyes országok hozzáállását és helyzetetét a migráció kérdéséhez, műhelymunkák , illetve előadások során elmélyülni a témában. De a kintlét nemcsak munkával telik, délután alkalom nyílik a turisztikai, és a külföldi diákok által szervezett programokara. Az utazás költségeit az Erasmus+ pályázat fedezi, a tanulók szállását pedig külföldi diáktársaik biztosítják számukra, így még akár barátságok is szövődhetnek.

Az alábbi linken elérhető a program során létrehozott honlap és az egyes országok prezentációi, köztük a magyaroké is. A bal oldalon a különböző országokból létrejött találkozókra kattintva elérhetőek a készült anyagok.

http://www.we-make-integration.eu/index.php/en/home

Hasznos linkek

Események