Kapcsolat

1071 Budapest,
Városligeti fasor 17-21.

Adószám: 19011383-2-42


Porta: +36-1/321-1200
Titkárság: +36-1/322-4406
E-mail: [|]

Bővebben...

Partnereink

11. Ökumenikus Diákfilmszemle

 

11. Ökumenikus Diákfilmszemle (2023. június 3.)

a katolikus, református és evangélikus iskolák tanulói számára

 

Az Evangélikus Pedagógiai Intézet, a Magyarországi Református Egyház Oktatási Szolgálat, a Katolikus Pedagógiai Intézet valamint a Budapesti Piarista Gimnázium meghirdeti 11. országos filmszemléjét a katoli- kus, református és evangélikus általános- és középiskolák diákjai számára.

 

Résztvevők: I. korcsoport: 5-8. évfolyamon tanulók,

II. korcsoport: 9-12. évfolyamon tanulók.

Egy alkotó vagy alkotócsoport legfeljebb három filmmel pályázhat, egy iskolából több csoport is indulhat.

 

A filmek témája: I. Kiemelt téma kategória:

BÉKESSÉGSZERZŐK - Amikor mások számára áldás leszel.

II. Szabadon választott kategória: Bármilyen témában ábrázolhatják

az alkotók azt, ami őket megragadta, foglalkoztatja, amit életük komoly

vagy humoros eseményeivel kapcsolatban filmre valónak ítélnek.                         www.okudiakfilm.hu

 

A filmek műfaja: A kiemelt téma kategóriában és a szabadon választott témában bármilyen műfajú alkotás (kisjátékfilm, dokumentumfilm, etűd, animáció, klip, ... stb.) beküldhető.

 

A filmek időtartama: nem haladhatja meg a 8 percet.

 

A filmek szellemisége: A beküldött műveknek az általános emberi értékeken túl hitünk értékeit is tisztelet- ben kell tartaniuk. Nem szükséges vallási témát érinteniük, lehetnek humorosak, ironikus hangvételűek, probléma-felvetők, de fontos, hogy az élet evangéliumi szemléletével összhangban álljanak.

 

Pályázási feltételek: Diákfilmszemlénken azok a filmek kerülhetnek vetítésre, amelyek megfelelnek a szemle weboldalán (www.okudiakfilm.hu) az AKTUÁLIS menüpontban található részletes Versenysza- bályzat pontjainak. A nevezési lapon a pályázó aláírásával tanúsítja e szabályzat tudomásul vételét.

 

Nevezési lap: Szintén a weboldalunk AKTUÁLIS menüpontjából tölthető le. Nevezési díj nincs. A beküldendő filmek formátuma: HD 1280 x 720 vagy full HD 1920 x 1080, - 25p, 50i, vagy 50p. Beküldési határidő (a versenyfilmek feltöltésének határideje): 2023. május 15. hétfő 24 h.

A feltöltési tudnivalók a nevezési lapon olvashatók, - a kitöltött nevezési lapot is digitálisan kell beküldeni!

 

Az előzsűri szakmai és tartalmi szempontok figyelembe vételével választja ki a döntőbe kerülő, a szemlén vetítendő alkotásokat. A beküldött filmek alkotóit 2023. május 27-ig bezárólag értesítjük a döntésről.

 

A szemle ünnepélyes, nyilvános bemutatója 2023. június 3-án, szombaton délelőtt 10 órakor lesz a Sapientia Főiskola Auditorium Maximum termében (Budapest, V. Piarista köz 1.). A vetítés után a zsűri a közönség előtt értékeli a bemutatott alkotásokat, majd kihirdeti a kategóriák győzteseit, és átadja a díjakat.

 

Díjak: A kiemelt témát a két korcsoportra bontva díjazzuk, a szabadon választott témát egyben. Mind a három kategóriában az 1. díj értéke 80.000 Ft, a 2. díj értéke 50.000 Ft, a 3. díj értéke 30.000 Ft.

 

További információk: www.okudiakfilm.hu, illetve a filmszemlével kapcsolatos bármilyen jellegű kérdés- sel a szemle főszervezőjéhez, Wettstein József piarista tanárhoz lehet fordulni: wettstein.jozsef@gmail.com

Események

Hasznos linkek