Kapcsolat

1071 Budapest,
Városligeti fasor 17-21.

Adószám: 19011383-2-42


Porta: +36-1/321-1200
Titkárság: +36-1/322-4406
E-mail: [|]

Bővebben...

Partnereink

CEC Nagygyűlés 2023 - Steward program

Kedves Fiatalok!


Az Európai Egyházak Konferenciája (CEC / KEK) 2023. június 14-e és 20-a között tartja következő nagygyűlését az észtországi Tallinnban. Erre a találkozóra különböző európai egyházakból érkeznek majd képviselők, hogy közösen gondolkodjanak az európai egyházak helyzetéről és a szervezet jövőjéről. A CEC ökumenikus (felekezetközi) szervezet, tagegyházai között az evangélikusokon kívül vannak református, ortodox, anglikán, baptista és pünkösdi egyházak is.

A rendezvényen lehetőség van steward-ként részt venni. A steward-ok fiatal segítők, akik különböző területeken (pl. regisztráció, média, dokumentumok másolása és kiosztása, stb.) közreműködve segítik a szervezők munkáját. Ez a steward program nem csak nagyszerű közösségi élmény, de különösen is izgalmas terep mindazoknak, akiket érdekel más egyházak hitélete, tanítása, gyakorlata. 

A jelentkezés feltételei:

  • 18-30 éves kor
  • ökumené iránti elkötelezettség
  • angol nyelv kommunikációs szintű ismerete
  • egyházi jóváhagyás

A szervezet vállalja a stewardok helyszíni költségeit, a Magyarországi Evangélikus Egyház pedig 2 fő számára biztosítja az utazást (amennyiben jelentkezésük a CEC jóváhagyását is elnyeri).

Az online jelentkezés határideje 2023. január 20. Mivel a jelentkezéshez egyházi jóváhagyásra van szükség, ezért az érdeklődőket kérjük, hogy 2023. január 10-ig küldjenek egy fél-egy oldalas, angol nyelvű motivációs levelet a kulugy@lutheran.hu e-mail címre. Az egyház által jóváhagyott jelentkezők közül a CEC választja majd ki a program végleges résztvevőit.

További információk a mellékelt szórólapon valamint az alábbi linken (ahonnan a jelentkezési felület is megnyitható):
https://www.ceceurope.org/apply-for-2023-cec-general-assembly-stewards-programme/

Erős vár a mi Istenünk!

Események

Hasznos linkek