Kapcsolat

1071 Budapest,
Városligeti fasor 17-21.

Adószám: 19011383-2-42


Porta: +36-1/321-1200
Titkárság: +36-1/322-4406
E-mail: [|]

Bővebben...

Partnereink

Pályaorientációs nap műhelykínálata

Kedves 11-12. Évfolyamos Diákok!

 

2023. november 23-án Pályaorientációs napot tartunk iskolánkban. Aznap 8.45-re kell megérkezniük az iskolába, a tanítás a két műhelyfoglalkozást követően egy osztályfőnöki órával zárul (11.00 – 11.45).

Az alábbi kínálatból 2 különböző műhelyfoglalkozásra kell regisztrálniuk, egyre az első idősávban (9.00 – 9.45), egyre pedig a második idősávban (10.00 – 10.45). Ezt a digitális naplón keresztül tehetik meg november 14-én 14 órától november 21-én 12:20-ig.

 

A regisztrációs kötelezettség a 9.b és a 10.b osztály tanulóira is vonatkozik.

 

Ha bármi kérdés felmerülne, Érfalvy Lívia igazgatóhelyetteshez fordulhatnak.

 

MŰHELYKÍNÁLAT

 

Pályaorientációs nap műhelykínálata

 

Gyógyszerész Műhely – Dr. Kovács Dániel, iskolánk volt növendéke, gyógyszerészként végzett a Semmelweis Egyetemen. Jelenleg a gyógyszergyártásban dolgozik, de a gyógyszertár világa se áll távol tőle. Amiről biztosan beszélni fog: gyógyszerész-képzés, Semmelweis Egyetem és az egyetemi élet, illetve arról, mihez lehet kezdeni gyógyszerész diplomával.

 

Egészségügyi Műhely – Molnárné Vass Anikó iskolai védőnő a gyermekgondozás, gyermekgyógyászat iránt érdeklődőket várja a második idősávban (10.00 – 10.45-ig), az első idősávban (9.00 – 9.45) pedig azokat, akiket érdekel, milyen egyészségügyi kihívásokkal küzd egy mai fiatal, illetve hogyan lehet ezek ellen hatékonyan védekezni.

 

Műszaki Műhely – Egri Mátyás építészmérnök. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezett diplomát három éve, azóta saját vállalkozásban, a szakmának különböző területein dolgozik. „Számos projekt a klasszikus építész tervezői feladatokat nyújtja számomra, de sok feladat más szempontok szerint meghatározó a munkám során. Dolgozom építkezésen, kivitelezési területen, szervezői feladatokat látok el. 2023 szeptemberétől oktatóként is tevékenykedem a Műegyetemen, a gyakorlati oktatásban vállalok szerepet az Építészmérnöki Karon.”

 

Természettudományi Műhely – Dr. Maróti-Agóts Ákos, egyetemi docens,  tanszékvezető helyettes, Állatorvostudományi Egyetem; a műhelyfoglalkozás keretében az egyetemi képzésről, az egyetemi életről és a diploma felhasználási területeiről kaphatunk tájékoztatást. Emellett sok érdekességet is hallhatunk az állatorvoslás különböző területeit illetően (például: Kutyatenyésztési anomáliák állatorvosi szemmel vagy épp A szürkemarha megmentése címmel).

 

Bölcsészettudományi Műhely – Dr. Osztroluczky Sarolta irodalomtörténész, a PPKE BTK adjunktusa sok érdekességgel szolgál a bölcsészettudományi kar képzési struktúrájáról, az egyetemi életről, valamint a Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézetről. Azoknak ajánljuk a műhelyfoglalkozást, akik bölcsésznek vagy tanárnak készülnek, illetve érdeklődnek a tudományos munka iránt.

 

Néderlandisztika Műhely – Dr. Daróczi Anikó, a KRE Néderlandisztika tanszékének tanszékvezetője a holland és a flamand nyelv szakot mutatja be. A szak sok külföldi partnerintézménnyel rendelkezik, így különösen ajánljuk azok számára, akik tervezik, hogy hosszabb-rövidebb ideig külföldi egyetemen szeretnének tanulni, illetve azok számára, akik érdeklődnek az idegen nyelvek iránt.

 

Pszichológia Műhely – Tóth Krisztina iskolapszichológus az első idősávban (9.00 – 9.45) azokat a tanulókat várja, akik kifejezetten pszichológia szakon szeretnének továbbtanulni. Ezen a műhelyfoglalkozáson arról fog beszélni, hogyan működik Magyarországon a pszichológus-képzés, melyik egyetemnek milyen speciális kínálata van, illetve hogyan készülhetünk tudatosan erre a hivatásra. A második idősávban (10.00 – 10.45-ig) azokat várja, akik még csak tájékozódnak a témában, így arról fog beszélni, hogy mi a különbség a pszichológus, a pszichiáter, a mentálhigiénés szakember és a coach között. Ez az előadás abban is segít, hogy tudjuk, kihez milyen problémával fordulhatunk, ha baj van.

 

Lelkész Műhely – Ebbe a műhelybe azokat a diákokat várjuk, akik érdeklődnek a lelkészi hivatás, a teológia tudománya és a hitoktatói pálya iránt.

 

Általános Pályaorientáció – Kocsis Andrea iskolai szociális segítő és Martzy Fruzsina foglalkoztatási tanácsadó azokat várja, akiknek még nincsenek határozott elképzeléseik arról, mihez szeretnének kezdeni az életben. A foglalkozás vezetői beszélnek majd arról, hogy milyen típusú szakmák léteznek, illetve arról, melyik terület milyen érdeklődésű tanulóknak való.

 

Élethosszig tartó tanulás Műhely - Timo Nakari Finnországban született, 25 évesen került Magyarországra, azóta itt él. Sokféle területen dolgozott már, saját elmondása szerint legutóbb 42 évesen váltott életpályát. Jelenleg a kereskedelemben dolgozik, saját vállalkozása van. A műhelyfoglalkozás keretében arról beszél majd, hogyan találhatjuk meg hivatásunkat, ezért azoknak a tanulóknak ajánljuk, akik még bizonytalanok a tekintetben, mihez is fogjanak a későbbiekben.

Művészeti Műhely – Schnabel Annabella filmrendező és forgatókönyv-író, 2012-ben érettségizett a Fasorban. Az ELTE Filmelmélet és filmtörténet alapszakán 2015-ben, majd a SZFE gyártásszervező szakán 2019-ben alapszakos diplomát szerzett, ezt követően 2020-ban ugyanitt Gothár Péter és Schwetje Mihály osztályában végzett filmrendező mesterszakon. Filmjei több mint 40 filmfesztiválon szerepeltek világszerte, köztük diplomafilmjét, az Anyám macskáját Diák-Oscar-ra kvalifikálták.

 

Képzőművészeti Műhely – Pálinkás Bence György képzőművész, aki a Képzőművészeti Egyetemen végzett, ugyanitt a doktori iskolában abszolutóriumot szerzett arról beszél majd, mihez kezdhetünk egy festőművész végzettséggel, milyen kreatív területeken dolgozhatunk manapság.

 

Orvosi Műhely – Dr. Kerekes Júlia, gyermekorvos, 2014-ben érettségizett a Fasorban. Jelenleg a Bethesda Kórházban dolgozik. Szeretettel vár mindenkit, aki érdeklődik az orvosi egyetem és az orvosi hivatás iránt.

 

Jogi Műhely – Dr. Gyalog Balázs ügyvéd, a Budapesti Ügyvédi Kamara főtitkára, volt fasori növendék, aki 1995-ben érettségizett iskolánkban. Jelenleg a fasori szülői közösség tagja és a Fasori Evangélikus Gyülekezet presbitere. Szeretettel vár mindenkit, aki érdeklődik a jogi pálya iránt.

 

Események

Hasznos linkek