Kapcsolat

1071 Budapest,
Városligeti fasor 17-21.

Adószám: 19011383-2-42


Porta: +36-1/321-1200
Titkárság: +36-1/322-4406
E-mail: [|]

Bővebben...

Partnereink

Iskolapszichológus

| Módosítva: 2022. szeptember. 29., csütörtök - 12:06:05

Kedves Szülők és Diákok!

 

Szeretnék bemutatkozni Önöknek iskolájuk pszichológusaként, illetve tájékoztatást adni arról, miben tudok segíteni, miből is áll a munkám.

Tóth Krisztina vagyok, 2021 októberétől iskolapszichológusként vagyok jelen a gimnáziumban.

Okleveles pszichológus végzettségemet 2021 nyarán szereztem meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen fejlődés- és klinikai gyermekpszichológia specializáción, jelenleg pedig az ELTE tanácsadó szakpszichológus szakképzését végzem.

Mielőtt a Fasori iskolapszichológusa lettem volna, két évig a MOA Magán Általános Iskola iskolapszichológusaként tevékenykedtem. Az intézményben végzett munkám mellett egy ideig gyermek és felnőtt neurofeedback tréningekkel foglalkoztam, illetve a hűvösvölgyi Szent Ferenc Kórházban önkénteskedtem egy fél évig. Itt kardiológiai rehabilitáción lévő vagy post-covid tüneteket mutató pácienseknek nyújtottam segítő beszélgetéseket és tartottam művészetterápiás jellegű csoportfoglalkozásokat.

Mivel a művészetek, különösen a képzőművészet közel állnak a szívemhez, így a Lelki Egészségvédő Alapítvány művészetterapeuta képzésén tanultakat igyekszem belecsempészni az egyéni foglalkozásokba is.

 

Mit csinál az iskolapszichológus?

Az iskolapszichológusok munkájának célja az iskola nevelő-oktató munkájának segítése és a gyermekek személyiségfejlődésének támogatása a megelőzés eszközeivel. Ennélfogva az iskolapszichológus legfőbb feladata az iskola életében közreműködő személyeknek nyújtott tanácsadás/támogatás, vagyis a tanulók, pedagógusok és szülők egyaránt kérhetnek segítséget.

 

Kedves Diákok!

Az iskolában találkozhattok velem csoportos foglalkozásokon, illetve egyéni tanácsadás keretei között is. Fontos tudnotok, hogy a titoktartás értelmében a konzultáción elhangzottakat bizalmasan kezelem. A hozzám forduló diákokkal a partnerség jegyében megbeszéljük, hogy hány alkalommal találkozunk, mi a célja a folyamatnak, s szükséges esetben kiket vonunk be konzultációba. A pszichológiai tanácsadás közben nem adok konkrét tanácsokat, hanem eszközeim segítségével támogatom a hozzám fordulót abban, hogy saját maga találja meg a megoldáshoz vezető utat.

Fontos, hogy a folyamatok az esetek többségében egy első szülői alkalommal kezdődnek, melyen jó, ha mind a két szülő részt tud venni.

A csoportos foglalkozásokon az osztályfőnökkel egyeztetve konkrét témakörök mentén egészségpszichológiai és pályaválasztással kapcsolatos témaköröket dolgozunk fel.

 Az iskola diákjai és a szülők is kérhetnek egyéni/családi időpontot tőlem személyesen az iskolában vagy e-mail útján. A gyerekekkel való személyes munkám előfeltétele a szülő hozzájárulása és közreműködése (18 éves kor alatt).

A szülői beleegyező nyilatkozatot itt tudják letölteni.

 

Kedves Szülők!

Amennyiben úgy érzik, hogy segítséget jelenthetne az iskolapszichológussal való beszélgetés egy, a gyermeküket érintő kérdésben, kérem keressenek bizalommal!

A konzultáció segítség lehet a család életében történő változás, krízis esetén (válás, költözés, kistestvér születése, haláleset), a kapcsolatban beállt változás esetén (konfliktusok megjelenése/súlyosbodása), a gyermek teljesítményének jelentős romlása esetén is.

Fontos tudnivaló, hogy a konzultáció nem jelent pszichoterápiát sem a gyerek, sem a család vonatkozásában, arra a pedagógiai szakszolgálatnál van mód előjegyzés alapján. Továbbá lehetnek olyan problémák, melyek meghaladják az iskolapszichológusi kompetenciát, de ebben az esetben segítek felvenni a kapcsolatot a megfelelő szakemberekkel és intézményekkel.

 

Személyes tanácsadás diákoknak és szülőknek:
Személyesen vagy emailben előre egyeztetett időpontokban.
Email címem: toth.krisztina@fasori.hu
 

Fogadóóráim:

  • Hétfő: 10.30-tól 17.00-ig
  • Kedd: -
  • Szerda: 8.50-től 12.00-ig
  • Csütörtök: 11.20-tól 18.00-ig
  • Péntek: 8.50-től – 12.00-ig

 

A pszichológusi szoba a 2. emeleten a Laboroknál* található! Megérkezéskor kérem, hogy csengessen!

*legfelső emelet, hosszú folyosó legvége

 

Időpont egyeztetés elsősorban emailben lehetséges!

 

Szeretettel várom a hozzám forduló diákokat, pedagógusokat és szülőket!

Tóth Krisztina iskolapszichológus

Események

Hasznos linkek